neljapäev, september 04, 2008

144 MHz jooks

Ta"na tuli Eesti meeskond M40 klassis tublile 10. kohale. Individuaalselt oli kahjuks paras p6rumine, kuna 10 sisse ei mahtunud keegi. Samas nii Kalle kui Andres finisheerisid l6petajate esimeses pooles. Kalle oli 17, Andres 23 ja mina sain disklahvi.

Maastik oli va"ga ma"gine ja ma"gede vahel olevate riisip6ldudega, mida eesti oludes v6ib v6rrelda sooga kuhu on hulga s6nnikut loobitud. Mets koosnes mittejoostavast v6sast mis tipnes kibuvitsa barja"a"ridega. Sellest tingituna tuli jooksuraja valikul planeerida teekond ikka mingeid kaardile kantud radu mo"o"da, sest takistuste yletamine oli paras ekstreemsport.

Huvitav oli metsas see, et korealased ei matagi tavapa"raselt surnuaedadesse vaid metsavahele ma"gede n6lvadele. K6ik hauaplatsid on ilusti kaardile kantud ainult, et kaardil on haud lihtsalt koht v6sas, kuid tegelikult on see a"ra pygatud metsalagendik, mida mo"o"da on hea paar kiiremat sammu v6sa vahel teha, sest reeglina la"heb ju hauaplatsile ka m6ni jalgrada (mida ka ei ole kaardile kantud).

Esimesed haavad on praeguseks momendiks yle nyhitud ja momendil toimub juba taastumisprotsess ta'ie auruga.

Korralduse poole pealt la"heb k6ik ladusalt, kuigi va"ikeseid ha"lbeid ikka juhtub orgunni sekka. V6istluspaika Souli kylje all viidi meid politsei eskordi saatel ja seet6ttu va"ga hullu ummikusse me ei sattunud. Ummikud on siin kahjuks kyll igapa"evane na"htus isegi ekspressteedel.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

info sealt ei taha kuidagi tulla

Tarmo Gede ütles ...

No kamoon, siin arvuti taga on ju megaja"rjekord ning pealegi oli meil vahepeal ka 6htuso"s"gi aeg (tyhi koht ei seisa pysti, ju n6u...).

Anonüümne ütles ...

Loodan, et 3,5Mhz tuleb edukam. Tulemusi nägin sakslaste leheküljel.
Tarmo, katsu veidi kiirem olla. Kas või 5 sek jagu.

Anonüümne ütles ...

Küsimus? Mis bändidel maailmas veel
rebast jookstakse? Vaatasin, et taanlased kasutavad ka 160m, ehk 1,825Mhz.

Tarmo Gede ütles ...

See 5 sekki sai ja'etudki selleks, et disklahv kindel oleks, sest asi la"ks va"ga ka"est a"ra. Joosta 19,3 km juhul kui normaaljooks oleks olnud 9km ei ole nalja asi...

Hiinlased kasutavad veel 430 MHz kohalike v6istluste tegemiseks, kuid nendel sagedustel ei tehta ju rahvusvahelisi v6istlusi. See on selline enda rahuldamine ja silmaringi laiendamine, mis ei oma rahvusvahelist va"ljundit. Taanlased ju jooksevad na"iteks jah 160 meetril kuid neil pole ka ta"hiseid rebastes. Praktikas otsivad nad puu juure alt saatja juurest kompostrit...

Mina arvan, et kui rebaste asja ajada, siis ikka 3,5 ja 144 bandis, sest siis on v6imalik ka tesitel kylas ka"ia.